Kako dolgo traja ustvarjanje kredita?

MY NUMBER 1 RECOMMENDATION TO CREATE FULL TIME INCOME ONLINE: CLICK HERE

Ali želite zgraditi svoj kredit? Koliko časa traja ustvarjanje kredita? Naučite se, kaj je potrebno za ustvarjanje dobrega kreditnega rezultata v samo nekaj preprostih korakih.

Ko zaprosite za osebno, avto, hipoteko oz stanovanjska posojila, bo večina posojilodajalcev najprej opravila preverjanje kreditne sposobnosti. To jim daje pregled vaše kreditne zgodovine in jim pomaga pri odločitvi, ali vam bodo dali posojilo. Zaradi tega je kreditna ocena ključni vidik vaše finančne prihodnosti, razen če nameravate živeti samo s posojili do plačil.

Zato, če še niste začeli graditi svojega kredita, bi vsekakor morali začeti razmišljati o tem. Ne glede na to, ali začenjate kot študent, novi rezident v ZDA ali se želite obnoviti, potem ko ste nekaj časa mirovali, je zdaj pravi čas.

Toda koliko časa traja ustvarjanje kredita? Večina ljudi bo imela to vprašanje v mislih. Je to nekaj dni ali morate čakati mesece ali celo leta? Ta članek vam ponuja izčrpen pregled, kako dolgo traja, da pridete na pravo stran kreditnih knjig in kaj lahko storite, da bo postopek hitrejši.

Kako dolgo traja pridobitev kredita: najpomembnejša dejstva

Čeprav gradbeni kredit morda ni nekajdnevna zadeva, pa tudi ne bo trajalo več let, da ga dosežete. Če začnete iz nič, potrebujete približno šest mesecev, da dobite svojo prvo kreditno oceno.

Vendar morate upoštevati, da je to le prvi korak. Potrebujete več kot teh šest mesecev, da dobite dobro kreditno oceno, ki bi jo posojilodajalci lahko upoštevali pri dajanju posojila.

Zato, ko čakate, da preteče šest mesecev, poskrbite, da bo vaše vedenje v skladu s tem, kar iščejo posojilodajalci. To bi lahko pomagalo, ko poskušate doseči odlično kreditno oceno, ki jo iščete.

Prav tako si ne bi smeli prizadevati le za dobro kreditno oceno, ampak raje ustvarjati finančne navade ki bo dolgo ohranila te dobre rezultate. Ne pozabite, da če rezultat pade, bo obnovitev morda celo težja kot začeti iz nič.

Zato morate razumeti, kako deluje bonitetna ocena in kako se izračuna. Tako boste vedeli, kaj storiti in česa ne.

Razumeti izračun kreditne ocene, ki vam bo pomagal ustvariti kredit

Težje bo začeti graditi svojo kreditno oceno, ne da bi razumeli, kaj to pomeni in kako deluje. Zato si morate vzeti čas in se naučiti načel, ki urejajo izračune kreditne ocene.

Na splošno obstajajo različni standardi in modeli bonitetnega ocenjevanja, ki jih lahko poskusite razumeti. Vendar pa sta vodilna FICO in VantageScore. So najpogosteje uporabljeni modeli kreditnega točkovanja, ki dajejo ocene med 300 in 850.

Pri FICO ocena med 670 in 739 označuje dobro kreditno zgodovino. Ocena med 740 in 850 pomeni izjemno bonitetno oceno.

Po drugi strani pa model VantageScore ocene med 681 in 780 razvršča kot dobre. Ocene od 781 do 850 so ocenjene kot izjemne.

Te ocene predstavljajo stopnjo tveganja, ki ga posojilojemalec predstavlja, ko zaprosi za posojilo. In različni posojilodajalci bodo zahtevali določeno raven točk, preden bodo posamezniku posodili denar. Višja kot je vaša kreditna ocena, večje so vaše možnosti, da dobite to posojilo.

Pri izračunu vaše kreditne ocene bodo različni modeli točkovanja uporabljali različne algoritme in upoštevali različne dejavnike. Tukaj je, kako FICO določa vašo kreditno sposobnost.

 • 35% – pravočasna plačila
 • 30 % – Koriščenje kredita
 • 15% – Dolžina kreditne zgodovine
 • 10% – mešanica kreditov
 • 10 % – Zadnje najemanje posojil

Vse te dejavnike je treba upoštevati pri dajanju točk. Zato se ne osredotočajte na eno in pozabite na druge. Na primer, če plačujete pravočasno, vendar imate slabo kreditno kombinacijo, bo slednje škodilo vašim prizadevanjem.

Najboljši načini za pridobivanje kredita

1. Pridobite si kreditno kartico

Kreditna kartica je eden najlažjih načinov za pridobitev kredita. Če ga lahko pametno uporabite in plačate pravočasno, boste pozitivno vplivali na vašo kreditno oceno.

Pri prijavi za kreditno kartico imate tri možnosti: pridobite običajno nezavarovano kreditno kartico, zavarovano ali postanete pooblaščeni uporabnik kreditne kartice nekoga drugega. Zavarovano kreditno kartico je lažje dobiti, ne dovoljuje porabe preko najvišje meje in zahteva varščino.

Po drugi strani pa nezavarovana kartica ne zahteva varnosti, omogoča porabo celo čez mejo (čeprav škoduje vašemu kreditnemu rezultatu), vendar jo je veliko težje dobiti.

Če želite postati pooblaščeni uporabnik, morate le pridobiti primarnega imetnika kartice, ki vas je pripravljen vključiti kot uporabnika na svoji kreditni kartici. Vendar ne pozabite, da bodo dejanja primarnega imetnika kartice vplivala na vašo kreditno oceno. Zato izberite nekoga, ki skrbi tudi za svojo kreditno prihodnost.

Dobra stvar pri kreditnih karticah je, da bo večina izdajateljev vsak mesec poročala o vaših mesečnih odplačilih kreditnim uradom. To pomeni, da se bodo vaši podatki, če uporabljate kartico in izvajate takojšnja plačila, odrazili na uradih in pomagali povečati vaš kredit.

Kako hitro kreditne kartice ustvarijo kredit?

Različni modeli kreditnega točkovanja, vključno s FICO in VantageScore, so močno odvisni od vaše izkoriščenosti kredita in pravočasnih plačil. Če torej stalno uporabljate svojo kreditno kartico in pravočasno odplačujete, povečate svojo kreditno oceno.

Vendar ne pozabite ohraniti svoje porabe pod nastavljeno mejo porabe (30 %). Prekomerna poraba bo škodila vaši kreditni oceni. Najboljši rezultati običajno porabijo manj kot 7 % svojega kreditnega limita.

Če upoštevate vse te dejavnike, je to enostavno izboljšajte svojo kreditno oceno v samo 30 dneh. Toda pridobljeni znesek bo odvisen od vašega trenutnega rezultata. Ljudje z nižjimi rezultati lahko zlahka pridobijo več kot ljudje, ki že imajo močno kreditno oceno.

Vedno poskušajte ohraniti svoje stanje nizko tako, da plačate svoje nakupe pravočasno. Tako bo tisto, kar izdajatelj predloži kreditnim agencijam, dalo prednost vašim ocenam.

Glej sorodno: Alternative osebnega kapitala

2. Pravočasno odplačilo obročnega posojila

Poleg kreditnih kartic lahko obročna posojila (osebna posojila, študentska posojila, hipoteke, avtomobilska posojila) pomagajo izboljšati ali povečati vašo kreditno oceno. Vendar se bo to zgodilo le, če boste pravočasno plačali. Če imate nenehno zamude pri plačilih ali zamude, znatno škodujete svojemu kreditu.

Vaša kreditna kombinacija je glavni dejavnik vašega FICO rezultat. Brez prave mešanice lahko izgubite do 10 % na svoji kreditni oceni. Zato poskusite imeti različne kreditne linije, da zagotovite želeno kombinacijo za višjo kreditno oceno.

Če želite zagotoviti pravočasno odplačilo posojila na obroke, si izposodite samo tisto, kar si lahko privoščite. Ne ugriznite več, kot lahko prežvečite, saj bo to škodilo vašemu kreditu.

Eno najlažjih posojil na obroke za začetek ustvarjanja kredita je a študentsko posojilo. Ker je večina od njih zvezna posojila, ne bodo opravili preverjanja kreditne sposobnosti. To pomeni, da lahko celo nekdo brez kreditne ocene zaprosi za eno.

Če pa želite osebno posojilo, vendar ga ne izpolnjujete, lahko zaprosite nekoga za podpis. Vendar zagotovite, da lahko to posojilo odplačate, da ne obremenjujete nekoga drugega.

3. Plačajte svoje račune pravočasno

pravočasno plačati račune

Pravočasno plačevanje računov je eden najučinkovitejših načinov pridobivanja kredita. Po drugi strani pa bodo zamude pri plačilih škodile vašemu kreditu in uničile vsa druga prizadevanja za ustvarjanje vaše kreditne ocene. To pomeni, da tudi če vse drugo počnete pravilno, vaša navada zamud pri plačilu računov ne more ostati neopažena.

Najhuje je, da se zamude pri plačilih lahko odražajo na vaši kreditni zgodovini tudi do sedem let in pol. Zdaj je to dolgo časa brez dostopa do posojilnih storitev.

Kadar koli zamudite plačilo, ker je to včasih neizogibno, vedno pokličite svojega upnika, da preprečite, da bi te informacije dosegle kreditne urade. In poskrbite, da boste plačali čim prej po tem.

Glej sorodno: 8 najboljših sledilcev prihodkov in odhodkov

4. Za pridobitev kredita uporabite plačila najemnine in komunalnih storitev

Večina naših mesečnih računov, vključno z najemnino, komunalnimi storitvami in mobilnim telefonom, ni prikazana v naših izračunih kreditne ocene. In res lahko pomagajo pri ustvarjanju kreditov.

Iz tega razloga je pomembno, da jih prepričate, da razmislijo o teh izračunih. Toda kako to storite?

No, ko gre za tvoje plačilo najemnine zgodovine, imate več storitev poročanja o najemnini, ki jih lahko uporabljate. To je, če vaš najemodajalec podatkov ne predloži neposredno uradom. Nekatere od teh storitev vključujejo RentReporters, RentTrack, PayYourRent, itd

Vendar morate upoštevati, da vsi modeli bonitetnega ocenjevanja v svojih izračunih ne prepoznajo poročil o plačilu najemnine. Na primer, medtem ko VantageScore sprejema ta poročila, jih FICO ne uporablja. Toda to vas ne bi smelo skrbeti, saj bodo posojilodajalci in upniki še vedno videli ta poročila. In lahko ima pozitiven učinek.

Ko gre za druge mesečne račune, vključno z vodo, elektriko, mobilnim telefonom, internetom, plinom itd., Experian Boost je najboljša storitev poročanja. Brezplačno Experian Boost morate samo povezati s svojimi bančnimi računi. Od tu pregleda vsa vaša mesečna plačila računov, vi pa lahko izberete plačila, ki jih dodajo v poročilo.

Ko upnik preveri vašo kreditno oceno s podatki Experian, se bodo odražala vaša pravočasna plačila.

Najboljši načini za skrajšanje časa, potrebnega za ustvarjanje dobrega kredita

Naše glavno vprašanje je: “Kako dolgo traja pridobitev kredita?” In videli smo, da je to med 3 in 6 meseci. Vendar moramo vedeti tudi, ali je mogoče celoten postopek skrajšati.

Resnica je, da če začnete iz nič, boste morda morali počakati teh šest mesecev, preden boste dobili oceno. Vendar pa obstaja nekaj nasvetov, ki jih lahko uporabite, da hitreje dosežete dobre ocene. Nekateri najučinkovitejši nasveti vključujejo:

Kot smo že omenili, pravočasno plačevanje računov pomaga povečati vaš kredit. Še bolje, pomaga pospešiti proces.

Če torej želite skrajšati čas, ki je potreben, preden dobite dobro kreditno oceno, pravočasno plačajte vse svoje račune. Če pustite, da vaši računi presežejo rok, pokvarite svoje možnosti za hitro pridobitev kredita.

 • Ne izčrpajte limita kreditne kartice

Čeprav imate kreditno kartico, da uživate v njenih kreditnih storitvah, prekomerna uporaba škoduje vašemu kreditnemu rezultatu. Pravzaprav je priporočljivo, da ne porabite več kot 30 % limita kreditne kartice. Dokler vzdržujete povprečno izkoriščenost, so vaše možnosti za višjo kreditno oceno visoke.

Posojilodajalci in upniki želijo videti vašo plačilno sposobnost. In kakšen boljši način za prikaz tega, kot da imate različne trenutne dolgove? Poleg kreditnih kartic lahko na primer dobite osebno ali avtomobilsko posojilo. Vendar poskrbite, da bodo vsi obroki in plačila opravljeni pravočasno.

 • Vodenje odprtih računov kreditne kartice

Pridobitev kreditne kartice ni dovolj. Z njegovo uporabo dobite želeno kreditno oceno. Prosimo, ne odpirajte računa kreditne kartice in ga pustite mirovanja. Uporaba kredita je ključnega pomena pri izračunu vaše kreditne ocene. Predstavlja približno 30%.

 • Preden se prijavite, se prepričajte, da izpolnjujete pogoje za kartico

Preden začnete uporabljati kreditno kartico, se prepričajte, da ste opravili vse potrebne raziskave in da so vaše možnosti za pridobitev kartice visoke. Zakaj to rečemo?

Vsakič, ko je vaša prošnja za kreditno kartico zavrnjena, to pomeni, da morate pozneje znova vložiti vlogo. Posledično vsaka nova vloga zahteva poizvedbo o vaši kreditni zgodovini. Te zavrnitve vsakič znižajo vašo kreditno oceno.

Kako dolgo traja pridobitev kredita: pogoste napake, ki se jim je treba izogniti

Če želite hitreje povečati svojo kreditno oceno, se poskusite izogniti tem napakam.

 • Zamude pri plačilih – upniki kreditnim agencijam poročajo o vseh plačilih, ki zamujajo več kot 30 dni. Dlje ko ostanete brez plačila, več škode to povzroči vaši kreditni oceni.
 • Prekomerno bremenitev kreditne kartice – poraba nad kreditnim limitom škoduje vaši kreditni zgodovini.
 • Zapiranje računov – odpiranje računov, ki jih ne uporabljate, in njihovo zapiranje negativno vpliva na vašo kreditno oceno.
 • Zaprositi za kreditne kartice samo zaradi tega – Če so vaše vloge zavrnjene, to zniža vašo kreditno oceno. In samo nekaj točk manj od vašega rezultata lahko zelo vpliva na posojilodajalce in upnike.

Vse to kaže, da kredit za gradnjo ni takojšen. Zato, da bi odgovorili na vprašanje, “koliko časa je potrebno za pridobitev kredita?” moraš biti pripravljen upoštevati vse te dejavnike. Nihče ne more sam povečati vaše kreditne ocene.

Povezani viri

MY NUMBER 1 RECOMMENDATION TO CREATE FULL TIME INCOME ONLINE: CLICK HERE

Leave a Comment

error: Content is protected !!