7 delnic, ki jih je treba kupiti, ki so se podvojile leta 2021 in bi jih lahko znova leta 2022

MY NUMBER 1 RECOMMENDATION TO CREATE FULL TIME INCOME ONLINE: CLICK HERE

Za današnji kos želim najti sedem delnic za nakup, ki so se podvojile leta 2021 in imam možnost, da to storim znova leta 2022.

Z S&P 500 pridobivanje 26,9 % lani ne bi smelo biti tako zapleteno, kot je običajno izbiranje igle iz sena. Nazadnje sem to vajo naredil leta 2020. Izbral sem sedem delnic za katero sem mislil, da bi se lahko ponovil iz leta 2019.

Kako so se obnesli moji izbranci? Ne bom vas motil s podrobnostmi. to vem Shopify (NYSE:TRGOVINA) uspelo opraviti delo. In razen za StoneCo (NASDAQ:STNE) in Univerzalni zaslon (NASDAQ:OLED), so vsi v zadnjih 24 mesecih delovali precej dobro.

Ni lahko izbrati ponavljajočih se izvajalcev. Letos bo še posebej težko izbrati delnice za nakup, saj trgom ni pričakovati niti približno tako dobro. Analitiki pričakujejo, da bo indeks pridobil 9,6 % v prihodnjem letu, približno ena tretjina njihove vrnitve leta 2021.

Kot sem rekel, ne bo lahko. Ampak tukaj gre.

  • Boot Barn Holdings (NYSE:BOOT)
  • Lucidna skupina (NASDAQ:LCID)
  • Združena naravna hrana (NYSE:UNFI)
  • Cenovus Energy (NYSE:CVE)
  • B. Riley Financial (NASDAQ:RILY)
  • Builders FirstSource (NYSE:BLDR)
  • Skupina Newmark (NASDAQ:NMRK)

Delnice za nakup: Boot Barn Holdings (BOOT)

Vir: David Tonelson / Shutterstock.com

Maloprodajna veriga, ki prodaja zahodno in delovno obutev ter oblačila, je v letu 2021 pridobila 189 odstotkov. Doslej se je v letu 2022 začela nekoliko počasi, 9-odstotno znižanje.

Boot Barn se je začel leta 1978 in je šel v javnost oktober 2014 – prodal je pet milijonov delnic po 16 $ na delnico – in danes posluje več kot 265 trgovin v 36 državah, ki proizvajajo 1,18 milijarde dolarjev v prihodkih v zadnjih 12 mesecih, ki se je končalo 25. decembra.

V zadnjih četrtletnih rezultatih podjetja je poročalo, da je njegova prodaja v 3. četrtletje 2022 je znašala 485,9 milijona dolarjev, kar je 71,1 % več kot v tretjem četrtletju 2020. Njegova prodaja v isti trgovini je zrasla za 61 % glede na prodajo v tretjem četrtletju poslovnega leta 2020. Končno je v zadnjem četrtletju zaslužil 2,23 dolarja na delež, kar je 175 % več kot v tretjem četrtletju 2020.

Enako pomembno je, da je četrtletje končal s 115 milijoni dolarjev gotovine in brez dolga v bilanci stanja.

Dvanajst analitikov pokriva delnice BOOT. The povprečna ocena analitikov je »pretežek« s srednjo ciljno ceno 144 $.

Zadnji 12-mesečni prosti denarni tok trgovca na drobno je 120 milijonov dolarjev, oziroma 10,2 % njenih prihodkov. To ni nesramno močno, vendar je 3-krat več, kot je bilo v proračunskem letu 2019, tako da zagotovo raste.

Če Covid-19 res ne zapre stvari, bo še naprej rasel svojo prodajo.

Lucidna skupina (LCID)

Tovarna Lucid Motors (LCID) v Arizoni.

Vir: Around the World Photos / Shutterstock.com

Delnice Lucida so leta 2021 pridobile za 287 odstotkov. Vendar je ta dosežek označen z zvezdico. Lucid se je združil z Churchill Capital Corp IV julija 2021 podjetje za nakupe za posebne namene, ki ga sponzorira financer Michael Klein. Od 26. julija so delnice LCID v letu 2021 pridobile 60 %.

V enem koledarskem letu bi vzel enega od teh vračil.

Kakorkoli že, kot večina vlagateljev, ki spremljajo sceno električnih vozil, ima različica Lucid Air Dream Edition R svojega EV vrsto 520 milj, 100 več kot pri konkurentih. Poleg tega se vozilo polni veliko hitreje kot njegova konkurenca, zaradi česar je osnovna cena 170.500 $ za premožnega avtomobilskega navdušenca naknadna misel.

Čeprav je nekaj vozil že dobavil, se v letu, ki je pred nami, njegove dobave zares zagrevajo. Takrat bi lahko prišel v igro dvojnik.

Vendar to ni delnica za tiste, ki niso naklonjeni tveganju. Nestanovitnost v prihodnjem letu bo precejšnja. Ne pozabite, da bo Lucid v bližnji prihodnosti izgubil tono denarja. Dovolj je težko staviti na podjetja, ki služijo denar, kaj šele na tisto, ki bi lahko trajalo več let, da se potopi v črno.

Poleg tega v moj zadnji članek o Lucidu v začetku januarja sem predlagal, da bi lahko leta 2022 dosegla 57 dolarjev, kar je ciljna cena, ki jo je določil analitik Citigroup Itay Michaeli. Torej, že v zapisu trdim, da mislim, da ima dovolj plina v rezervoarju (z besedno besedo), da dosežem 57 $. Da bi se leta 2022 podvojil, mora LCID doseči 77,50 USD.

To je veliko vprašanje, vendar mislim, da lahko izvršni direktor Lucid Peter Rawlinson izpolni.

United Natural Foods (UNFI)

dostavljalec v rdeči srajci, ki oddaja vrečko z živili, ki predstavlja zaloge hrane in pijače

Vir: Shutterstock.com

United Natural Foods je največji veleprodajni distributer zdrave hrane za stranke v ZDA in Kanadi. Njegove delnice so v letu 2021 pridobile 215 %. Posledično je triletni skupni donos podjetja poskočil na 53,4 %.

Z gibanjem za zdravo hrano, ki nadaljuje svoj zagon v letu 2022, vidim, da United Natural Foods najde veliko novih strank za nakup izdelkov, ki jih prodaja na debelo.

Zanimivo, ko je podjetje pridobil Supervalu leta 2018 je takrat dejal, da namerava prodati Cub Foods in Shoppers, dve verigi maloprodajnih trgovin z živili, zdaj pa se zdi, da namerava ostati v maloprodajni igri. Zdi se, da lastništvo maloprodajnega podjetja ni niti približno tako slaba poslovna ponudba, kot je podjetje nekoč mislilo.

Razen donosne ponudbe za nakup podjetij bo Cub Foods and Shoppers še leta del UNFI.

poroča United Natural Foods 1. četrtletje 2022 rezultati v začetku decembra. Prodaja se je povečala za 4,7 % s prilagojenim dobičkom na delnico v višini 97 centov, kar je 90,2 % več kot leto prej. Leta 2022 pričakuje prilagojeni dobiček na delnico v višini 4,05 USD na sredini svojih smernic.

Če bi se njegova delnica leta 2022 podvojila, bi to še vedno pomenilo le 22-kratni dobiček. To je daleč, vendar ni nemogoče.

Delnice za nakup: Cenovus Energy (CVE)

zaloge nafte: skladi naftnih sodov

Vir: Shutterstock

The Energetski izbrani sektor SPDR sklad (NYSEARCA:XLE) je leta 2021 pridobil 53 %, zato to ni presenetljivo Cenovus (NYSE:CVE), kanadsko integrirano naftno podjetje, ki je najbolj znano po svojih sredstvih za naftni pesek, je leta 2021 pridobilo 103 %.

Nikoli nisem bil oboževalec proizvajalcev fosilnih goriv, ​​vendar je bilo le vprašanje časa, kdaj se bodo cene energije dvignile in bodo podjetja, ki proizvajajo nafto in zemeljski plin, napolnila svojo blagajno.

V devetih mesecih, ki se je končalo 30. septembra, je Cenovus imel TTM prihodke 37,63 milijarde CAD (30,1 milijarde dolarjev) in normalizirani dobiček na delnico 1,11 CAD (89 centov). Prihodki družbe v letu 2021 so zaradi višjih proizvodnih in surovin precej višji kot v zadnjih treh letih.

Prav zaradi tega je začel program odkupa delnic, ki poslovodstvu omogoča kupi nazaj do 10% njenih delnic. Prav tako je podvojil svoje četrtletno izplačilo dividend z izplačilom v četrtem četrtletju 2021.

Že samo to bi moralo leta 2022 pritegniti veliko novih vlagateljev v njene delnice. Morda ne bo dovolj, da bi delničarjem zagotovili dvojno vrednost v prihodnjem letu, vendar bo nagradilo tiste, ki so ostali pri podjetju v zadnjih dveh letih.

Kar zadeva zaloge energentov, je Cenovus vodilni na našem seznamu delnic za nakup.

B. Riley Financial (RILY)

roke za mizo blizu prenosnega računalnika, z eno roko, ki drži kup bankovcev po sto dolarjev

Vir: shutterstock.com/CC7

Investicijska banka in finančno svetovanje s sedežem v Los Angelesu sta imela močno leto na trgih in je leta 2021 pridobila 141 odstotkov.

Trenutni so-izvršni direktor Bryant Riley začela B. Riley & Co. leta 1997. Butična raziskovalna družba se je osredotočila na delnice z majhno kapitalizacijo. Leta 2014 se je združila z Velika ameriška skupina leta 2014. To je dobilo svoje delnice na Nasdaqu. Po več prevzemih ima B. Riley Financial več kot 2000 zaposlenih, ki delujejo v več kot 200 pisarnah po ZDA.

Prihodki in prilagojeni dobiček pred obrestmi, davki, depreciacijo in amortizacijo (EBITDA) sta v zadnjih štirih letih stalno rasla.

Na zgornji vrstici je prodaja zrasla za 309 % na kumulativni osnovi s 423 milijonov USD v letu 2018 na 1,73 milijarde USD konec septembra 2021. Njegov prilagojeni EBITDA je v istem obdobju narasel za 883 %.

Kot piše na stran 9 njegove zadnje predstavitve so delničarji od januarja 2017 dosegli 311-odstotni skupni donos. Še pomembneje je, da imata uprava in uprava 28-odstotni delež družbe. Zato so njihovi interesi enaki drugim delničarjem: Zaslužite denar in zvišajte ceno delnic.

Čeprav je leto 2022 morda težje leto za zaslužek na Wall Streetu, je na našem seznamu delnic za nakup, ker ima resnično možnost podvojiti svoje delnice drugo leto zapored. Riley je eno najhitreje rastočih podjetij na lestvici Fortune 100.

Builders FirstSource (BLDR)

Fotografija moškega v maski in neonsko zelenem brezrokavniku pred domom, ki je v gradnji.

Vir: Tong_stocker/ShutterStock.com

V letu, ki je bilo preobrazbeno, je Builders FirstSource leta 2021 pridobil 106 %. Leta 2021 ni dosegel le rezultatov za delničarje, ampak je tudi v zadnjem desetletju dobro uspel z letnim skupnim donosom 42,7 %.

Tudi v letu 2022 se počasi začenja, in sicer za 6 %. Če se bo letos podvojila, slab začetek verjetno ne pomeni nič. Za proizvajalca in dobavitelja gradbenih izdelkov je pomembno, da novogradnja ostane zdrava, kot je bila že nekaj let.

Eden od načinov, da bi se cena delnice podjetja podvojila, bi bil, da bi prešla iz lovca v lovca. Pred kratkim sem ga uvrstil na seznam 10 potencialnih kandidatov za združitev in prevzem leta 2022. Trdil sem, da bi bila popolna pridobitev za Berkshire Hathaway (NYSE:BRK.A, NYSE:BRK.B).

Žal se Warren Buffett ne zdi nakupovalno razpoložen niti za delnice niti zasebna podjetja. Njegova izguba, predvidevam.

Po nakupu BMC Holdings v začetku leta 2021 je prodaja združenega subjekta rasla kot plevel. Kot sem povedal v svojem članku, je v prvih devetih mesecih fiskalnega leta 2021 prodaja podjetja znašala 15,3 milijarde dolarjev, kar je 83 % višje na predračunski osnovi. Na koncu je bil dobiček 1,28 milijarde dolarjev za privlačno 8,4-odstotno neto maržo.

BLDR bi lahko bila najboljša stava od sedmih imen na mojem seznamu možnosti za podvojitev leta 2022.

Delnice za nakup: Newmark Group (NMRK)

Komercialno nakupovalno središče v tropskem podnebju

Vir: mTaira / Shutterstock.com

Svetovanje komercialnih nepremičnin je leta 2021 pridobilo 154-odstotno rast. Družba je bila odcepil od Partnerji BGC (NASDAQ:BGCP) novembra 2018.

Kot večina delnic, se je cena delnice Newmarka marca 2020 dramatično znižala in se znižala na 2,87 USD. V treh letih od takrat se je lepo povrnilo.

V začetku decembra je nepremičninska družba izvedla dogodek za investitorje in analitike. Nobenega dvoma ni, da je njeno poslovanje na poti. Prihodki v 3. četrtletje 2021 so se povečale za 80,8 % na 788,1 milijona dolarjev, medtem ko je prilagojeni dobiček narasel za 304,5 % v primerjavi z enakim obdobjem lani na 129,2 milijona dolarjev, kar je dobro za 16,4-odstotno neto maržo.

Newmark ima več kot 6.200 strokovnjakov, ki delujejo iz več kot 160 pisarn po vsem svetu in ustvarijo 2,5 milijarde dolarjev letnega prihodka.

V zadnjem desetletju se je iz podjetja, ki se ukvarja z zakupom regionalnih najemnikov, spremenilo v večplastnega nepremičninskega svetovalca. To je storil s kombinacijo iskanja pravega talenta za nakup pravih podjetij.

To ni tako enostavno, kot se sliši.

Do leta 2025 pričakuje, da bo ustvaril 4,5 milijarde dolarjev prihodkov na sredini svojih projekcij. To je 13-odstotna letna rast med letoma 2021 in 2025. Enako rast pričakuje od svojega prilagojenega EBITDA.

V prihodnjih štirih letih namerava v svoje poslovanje vložiti skoraj 2 milijardi dolarjev. To bi moralo pomeniti, da se bo cena delnice znatno dvignila in jo uvrstila na naš seznam delnic za nakup. Leta 2022 morda ne boste videli dvojnika, a na dolgi rok bi morali zaslužiti na Newmarku.

Na dan objave Will Ashworth ni imel (neposredno ali posredno) nobenih pozicij v vrednostnih papirjih iz tega člena. Mnenja, izražena v tem članku, so mnenja pisca, ki so predmet InvestorPlace.com Smernice za objavljanje.

Will Ashworth piše o naložbah s polnim delovnim časom od leta 2008. Med publikacijami, v katerih se je pojavil, so InvestorPlace, The Motley Fool Canada, Investopedia, Kiplinger in številne druge v ZDA in Kanadi. Še posebej uživa pri ustvarjanju portfeljev modelov, ki so preizkušeni s časom. Živi v kraju Halifax, Nova Škotska.

MY NUMBER 1 RECOMMENDATION TO CREATE FULL TIME INCOME ONLINE: CLICK HERE

Leave a Comment

error: Content is protected !!